TYSKLAND: Med blot 62 dage til verdens største indendørs landbrugsmaskinudstilling, afholder Agritechnica i dag pressemøde på messeområdet i Hannover.

Arrangørerne har netop løftet sløret for de eftertragtede medaljer på pressemødet, hvor juryen har uddelt 29 sølvmedaljer og to guldmedaljer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På pressemødet fortæller man, at trenden for dette års udstilling er en stadig større automatisering af landbrugsmaskinerne, kombineret med intelligente datastyringssystemer til optimering af regulering og styring af udstyr, logistik, dokumentation, kvalitetssikring og sporing.

På dette års udstilling er der tilmeldt hele 320 nyheder.

Ikke kun software

Nyheder på Agritechnica drejer sig dog ikke kun om software, da én af guldmedaljerne er gået til et nyt hardware produkt.

Kemper har modtaget en guldmedalje for et majsbord, som også kan foretage en stubbearbejdning i samme arbejdsgang. Nyheden er udviklet i samarbejde med John Deere.

Jury'en oplyser, at denne nyhed hjælper på behandlingen af skadedyr i majsstubbe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Optimal kornkvalitet

Den anden guldmedalje går til Claas, som med med Cemos Auto Threshing, udvikler det i forvejen kendte Cemos-system yderligere til også at omfatte det mest optimale forhold mellem broafstand, tærskecylinder samt rystere og rotorer i hydridmaskinerne.

Claas fortæller, at dette system gør det muligt for piloten ikke længere at vide, hvilke indstillinger der skal foretages på mejetærskeren, for at løse de udfodringer som observeres under høsten.