Abonnementsartikel

Bednar, der importeres af Maskinhandler Indkøbsringen og distribueres af udvalgte MI-forhandlere, viste på Agritechnica en ny allround harve med navnet Versatille VO.

Bednar Versatille VO er en ny harveserie, der kan leveres med arbejdsbredder på 6,0, 7,5 og 12,5 meter. Alle modeller er halvbugserede og er med fem rækker fjedretænder. Afhængig af jordtype og anvendelse kan harven laveres med to forskelige typer tænder.

- Den kraftigste type har et udløsertryk på 260 kg., og det bliver den type vi i første omgang tager hjem, siger produktspecielist Jacob Scheel, MI.

Såbed og stub

Bednar Versatille VO har en tandafstand på 17 centimeter og er beregnet til øverlig bearbejdning af jorden. Udstyret med de kraftige tænder kan den gå cirka 15 centimeter i dybden og er derfor velegnet til stubbearbejdning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Versatille VO udmærker sig ved at kunne udføre flere arbejdsopgaver. Ud over at kunne bearbejde stubmarken og lave et falskt såbed, er den også velegnet som såbedsharve. Uanset om harven anvendes til det ene eller andet formål, sørger planerplanker både foran og efter de fem rækker harvetænder for, at marken jævnes af og marken efterlades jævn, siger Jakob Scheel.

Den udstillede model var monteret med en dobbelt jord til jord pakkevalse. Alternativt kan harven også monteres med en stjernevalse, som Jakob Scheel forventer, at specielt økologer kan få glæde af til bekæmpelsen af græsukrudt.

- Stjernevalsen kaster ukrudtet op i luften. Det får jorden til at falde fra rødderne, der lægger sig oven på jorden, hvor de udtørres af solen, siger Jakob Scheel.