Som det ser ud lige nu er kornet stigende - så lad være med at tage det første det bedste tilbud, lyder det fra Agrovi.

- AgroMarkets har gennem de seneste knap 15 år opbygget et omfattende kendskab til finans- og råvaremarkederne. Tidligt hver morgen leverer AgroMarkets anbefalinger og analyser af prisudviklingen på både køb og salg af råvarer. Lige nu indikerer markedssignalerne, at kornet er stigende, siger Henning Madsen, som er driftsøkonom i Agrovi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dermed ser vi en vending i markedet, som kan betyde mange penge på bundlinjen for den enkelte planteavler. Derudover er det vigtigt at kende spillereglerne, og have sin egen plan klar for salg, inden høsten for alvor går i gang. Vores beregninger viser nemlig, at der alene på korn kan være op til 2.000 kroner i forskel pr. ha. mellem de dårligste og de bedste resultater - afhængig af hvordan man agerer i forhold til markedets prisudvikling, fortsætter han.

- Så lad være med at tage det første det bedste tilbud, men vær opmærksom på prisudviklingen. Og kig nøje på de vilkår, der kan afregnes til. Vi fraråder generelt at lægge kornet ind på lager hos køber, før vilkårene er detaljeret aftalt. Det kan hurtigt blive dyrt. Med et abonnement på AgroMarkets kan man i øvrigt tjekke afregningspriser fra de forskellige firmaer, så man har et godt beslutningsgrundlag og inspiration til sin forhandling, understreger han.