Abonnementsartikel

Bjerregrav Maskinstation ønsker at drosle ned, og derfor overtager Hvornum Maskinstation størstedelen af maskinparken.

Hvornum Maskinstation i det nordjyske har pr. 25. marts overtaget en stor del af maskinparken fra Bjerregrav Maskinstation, som ønsker at trappe ned med aktiviteterne.

- Det drejer sig om fire Samson-gyllevogne, fire nye John Deere-traktorer, en ny selvkørende Vredo gyllenedfælder, en ny Claas-finsnitter, to staldgødningsspredere, en majssåmaskine og andet grej bland andet en halmsnitter, som dog er solgt videre, da maskinstationen i forvejen råder over en næsten ny Haybuster 1130-halmsnitter,fortæller Poul Højbjerg, indehaver af Hvornum Maskinstation, som dermed nu råder over hele 10 gyllesæt.

- Landbrugene bliver færre og større, og som maskinstation er vi nødt til at følge med, og derfor tager vi springet, og udvider maskinstationen, nu da muligheden bød sig. Og det drejer sig ikke kun om flere traktorer og maskiner, men også med fire medarbejdere, som følger med fra Bjerregrav Maskinstation.

Fortsætter med samarbejde

Bjerregrav Maskinstation fortsætter med maskinstationsarbejdet, dog i en lidt anden form end hidtil.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fire medarbejdere bliver på maskinstationen, som vil koncentrere sig om slamsugning, kalkspredning, presning med kombipresser og nedfældning af ammoniak.

- Desuden fortsætter vi med et samarbejde, hvor vi vil have mulighed for at leje ekstra mandskab ind fra Bjerregrav Maskinstation i det omfang, som det er nødvendigt, fortæller Poul Højbjerg, som også vil lade Bjerregrav Maskinstation hjælpe med opgaver i marken som eksempelvis ammoniaknedfældning, kalkspredning og gylleomrøring med mere.

- Men det hele er meget nyt, og kun fremtiden vil vise i hvilket niveau der er brug for samme omfang af maskiner. Indtil videre forsætter vi i det nuværende setup, fortæller Poul Højbjerg, som er glad for at aftalen er kommet i stand med nabomaskinstationen, som blot ligger cirka 15 kilometer væk i luftlinje.

Med overtagelsen af en del af Bjerregrav Maskinstation er det sjette maskinstation siden 1996, som Poul Højbjerg køber størstedelen af.

- Det her er med til at sikre fremtiden for maskinstationen, både som en seriøs samarbejdspartner overfor kunder, men også over for vores ansatte.