Som en del af aftenens oplæg på Bæredygtigt Landbrugs generalforsamling, var miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen blevet bedt om, at fortælle om sit syn på det danske landbrugs tilstand.

Da ministeren havde redegjort for sit syn på landbruget, hvor han blandt andet havde nævnt, at han var ærgerlig over den debattone, der er i landbruget med henvisning til Bæredygtigt Landbrugs vedvarende påstande om, at der er blevet indberettet forkerte tal til EU.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Giv mig muligheden for at forberede mig ordentligt. Så skal jeg nok svare dig. På skrift, hvis du gerne vil have det,

Esben Lunde Larsen, miljø- og fødevareminister

Det fik Bæredygtigt Landbrugs advokat Hans Sønderby til at indtage scenen og bede Miljø- og Fødevareministeren forholde sig til ordlyden af de konkrete dokumenter, som er en del af det svar, EU parlamentsmedlem fra Dansk Folkeparti, Jørn Dohrmann fik af EU-kommissionen.

- Jeg vil meget gerne bede ministeren forholde sig til, det der står i teksten. Der står grundvand i teksten. Er ministeren enig i det?, udbad Hans Sønderby sig.

Det var ministeren imidlertid ikke meget for.

- Jeg synes faktisk, det er uanstændigt, at I står her og beder mig om at forholde mig til en kompliceret lovtekst uden at give mig mulighed for at forberede mig ordentligt. Jeg håber, I vil have respekt nok for mig og min faglighed til at give mig den mulighed, sagde Esben Lunde Larsen som svar på Hans Sønderbys insisteren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Miljø og fødevareministeren ville dog meget gerne give Hans Sønderby et konkret svar på sine spørgsmål.

- Giv mig muligheden for at forberede mig ordentligt. Så skal jeg nok svare dig. På skrift, hvis du gerne vil have det, sagde miljø- og fødevareministeren.