Fra dette forår, kan Väderstad Carrier X-modellerne i versionerne på 4,25 og 5,25 samt 6,25 meter udstyres med et gyllekit, der gør det muligt at placere gylle i samme overkørsel som jordbearbejdningen. Carrier X sikrer høj kapacitet ved sammenblanding af gylle.

- I forbindelse med strengere miljøkrav, har vi bemærket en øget efterspørgsel i forhold til at gøre brug af nitrogenet i flydende gødning. Ved at blande det i jorden samtidig med jordbearbejdningen, bliver flere næringsstoffer tilgængelige for den efterfølgende afgrøde, siger Magnus Samuelsson, konceptansvarlig hos Väderstad.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at imødekomme denne efterspørgsel i forbindelse med placering af gylle, kan Carrier X udstyres med et gyllekit. Pakken indeholder galvaniseret ramme, carbon forstærkning, hydraulisk vingelås og hydrauliske koblinger i rustfri stål.

- Resultatet er en maskine med meget lang levetid, selv i barske forhold, siger Magnus Samuelsson, og fortsætter:

- I marken kan Carrier X med gyllekittet levere samme kvalitetsarbejde som resten af Carrier familien. Som på resten af Carrier familien, sikrer diskene i X-formation en effektiv blanding samt sørger for at maskinen trækkes lige efter traktoren.

Fordelerhoved og spredeudstyr skal leveres fra en ekstern leverandør, som for eksempel Vogelsang.

Carrier X med gyllekit går i produktion i første kvartal af 2017.