Om ydelsen på den nye Murska W-Max 40CB ligger på 60 eller 100 ton i timen afhænger af hvilken afgrøde der fyldes i crimperen. Men at kapaciteten er fordoblet i forhold til virksomhedens hidtidige topmodel er indiskutabel. For i stedet for at udvikle en model med endnu større crimpersektion, har den finske producent i stedet monteret to W-Max 20C crimpere i forlængelse af hinanden.

- For at opnå den høje kapacitet, kræver crimperen en traktor på 350-400 hestekræfter, siger Helge Laursen, fra den danske importør Bulldog Agri.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Modelbetegnelsen CB indikerer, at crimperen er opbygget til at fylde det crimpede materiale i siloposer. Poserne har en kapacitet på cirka tre ton pr meter og en pose rummer 200-250 ton.

Alternativt kan crimperen også leveres med enten snegl, gummibånd, eller elevator til at læsse materialet i lastbiler eller op i en plansilo.

Optimerer på partikelstørrelsen

W-Max modellerne fra Murska crimper materialet imellem to rækker W-formede valser.

- Vi har arbejde en del med udformningen af valserne, og har nu fundet et kompromis, der forener høj kapacitet med en tilpas fin foderstruktur, som giver optimal foderudnyttelse i svinebesætningerne. Sigteprøver af kernemajs med en tørstofprocent på omkring 60 procent viser, at 72,4 procent af materialet har en partikelstørrelse på under 1,0 millimeter, når det er crimpet af Murska W-Max, forklarer Helge Laursen.