For at bekæmpe rodukrudt ønsker et stigende antal økologer at radrense deres kornmarker. Udfordringen er blot, at mange landmænd etablerer kornmarkerne med såmaskiner, der er tre eller fire meter brede, og skal der renses tæt på kulturplanterne, er det nødvendigt at køre med rensere i samme arbejdsbredde.

- Det giver renseren en meget lille kapacitet, og flere kunder har derfor efterspurgt et system, så arbejdsbredden på renseren kunne øges. For at imødekomme det ønske, har vi udviklet en ny renser med modelbetegnelse TRV-D, siger Michael Thomsen, Thyregod A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Renseren er liftophængt og har en arbejdsbredde på enten seks eller otte meter.

- Thyregod TRV-D er opbygget over en dobbelt ramme, som kan bevæge sig uafhængigt af hinanden. På hver ramme er der monteret kamerastyring, og på den måde kan vi rense det dobbelte af såmaskinens arbejdsbredde, samtidig med at vi kan rense tæt på kulturplanterne, uden risiko for at de ødelægges, siger Michael Thomsen.

Virksomheden udstiller også en ny frontmonteret renser, der er udviklet til kunder, som ønsker en frontmonteret renser uden kamerastyring.

Harve med fem buller

Thyregod A/S præsenterer en ny halmharve, der er opbygget over fem buller, og som har en arbejdsbredde på otte meter.

- SDH 800 kalder vi harven, der kan anvendes til at fordele den snittede halmen efter de store mejetærskere, og som kan skabe et falskt såbed, der får ukrudt og spildkorn til at spire. For at kunne justere flowet i harven, kan vinklen på tænderne i de fem buller indstilles individuelt. Uanset hvordan tænderne er indstillet, trækkes tænderne op mod rammen, når den liftophængte harve foldes til transport. Det giver harven en smal transportbredde, og eliminerer risikoen for, at de spidser tænder rammer de øvrige trafikanter, siger Michael Thomsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny gyllenedfælder

Mens renserne og halmharven er gennemtestet og klar til salg, så dufter den sidste nyhed fra Thyregod A/S stadig ny lakkeret, når den rammer udstillingen i Herning.

Fieldmaster Disc kalder Thyregod nyheden, som er en gyllenedfælder med tallerkner. Portotypen har en arbejdsbredde på otte meter og er med to rækker fjederophængte tallerkner. Gyllen placeres ved den forreste række tallerkner og dækkes af de bagerste. Efter ønske kan nedfælderen enten monteres med en valse eller med dybdehjul, der kan kombineres med forskellige former for efterharver.

- Fieldmaster Disc er opbygget over den samme ramme, som vores Fieldmaster sortjordsnedfælder med harvetænder. I princippet kan en kunde, som allerede har en Thyregod Fieldmaster nedfælder, opgradere nedfælderen til en disc nedfælder, ved at erstatte tænderne med to række tallerkner, siger Michael Thomsen.