Abonnementsartikel

Bredal kunne på Agromek præsentere sektionskontrol på F4-sprederne

Bredal kan nu tilbyde kilespredning på de fem modeller i liftspreder-serien F4. Erfaringerne ligger dog ikke langt væk for Bredal, da man har haft sektionskontrollen på de bugseret F8 og F10 spredere i et par år.

Princippet er faktisk det samme, som på de bugserede:

Når sprederen kører ind i kilen, vil sprederen gradvist sænke farten på det bånd, som vender ind mod kilen, og samtidig flyttes nedfaldspunktet for gødningen på spredetallerken og spredeviften fra sprederen flyttes dermed ind i marken.

- Nedløbet for gødning styres af en elmotor, mens båndhastigheden styres hydraulisk. spredetallerknerne kører med samme hastighed, fortæller Jacob Bangsgaard fra Bredal.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det giver færre elektriske dele og dermed en mere driftsikker løsning.

Let kørt

Jacob Bangsgaard fortæller, at sektionskontrollen kan kører på samtlige spredere i serien helt op til 36 meter spredebredde.

- Det eneste det kræver er, at sprederen har dymanisk vejning, så vejningen kan foregå, mens der køres, fortæller han, og påpeger den lette kørsel med sprederen:

- Man vælger en basis indstilling for lågen bagerst på sprederen og taster derefter værdierne ind i displayet for spredebredde, gødningstype og dosering. Derefter finder sprederen automatisk ud af resten. Det hele kan styres fra Müller-terminalen vi kan levere med, eller ved hjælp af traktorens Isobus.

Han fortæller, at gødningssprederen desuden kan monteres med andre spredetallerkner, hvis der skan spredes urea eller kali-gødning.