Hos Vesthimmerlands Maskinstation fik man til sæson 2016 leveret fem nye John Deere-traktorer. Det er gået så godt, at John Deere-traktor nummer 10 leveres inden længe, og på Agromek 2016 afsluttede maskinstationen også en handel med en helt ny 600 hestekræfter stærk John Deere-finsnitter.

- Vi har haft et rigtig godt samarbejde med Semler Agro i 2016, og vi tror på, at de også kan løfte opgaven med servicering af en finsnitter, fortæller Jesper Sørensen, indehaver af Vesthimmerlands Maskinstation, som på Agromek kunne give håndslag på en John Deere 8600i finsnitter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tryghed for kunden

Vesthimmerlands Maskinstation har tydeligt kunne mærke over de sidste år, at sæsonen for grovfoderproduktion bliver mere og mere sammenpresset, hvor flere og flere hektar skal presses igennem maskineriet på samme dag.

- Derfor bytter vi en knap 500 hestekræfter stærk snitter til den nye finsnitter på 625 hestekræfter. Vi har iforvejen en 680 og en 700 hestekræfter stærk finsnitter, fortæller den nordjyske maskinstationsejer og fremhæver trygheden for kunderne:

- Vores kunder skal være helt sikre på, at vi kan håndterer opgaven med grovfoderproduktion hos den enkelte, og derfor har vi valgt at gå væsentligt op i størrelse ved denne snitterhandel, og ikke bare 'nøjes' med endnu en knap 500 hestekræfter finsnitter.

En anden tryghed over for kunderne er den serviceaftale, som Vesthimmerlands Maskinstation har tegnet med Semler Agro.

- Semler Agro får ikke bare én, men to John Deere-finsnittere hjem til sæsonen, således én finsnitter kan stå som backup, og være klar, hvis der pludselig sker noget med eksempelvis Vesthimmerlands Maskinstations nye John Deere-finsnitter, fortæller Brian Bay Christensen, sælger hos Semler Agro, og har solgt den nye finsnitter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det samme gælder lageret. Vi udstyrer vores lager så vi er helt uptodate for at kan servicere en maskinstation med finsnittere. Derfor har Vesthimmerlands Maskinstation også tegnet en serviceaftale med Semler Agro.

- På den måde ved vi præcis hvad det koster at køre med snitteren, og kunden er altid sikker på, at opgaven bliver udført, uanset hvad der sker, fortæller Jesper Sørensen.

Logger data fra marken

Den nye finsnitter har et stort udvalg af ekstraudstyr og den leveres blandt andet med NIR-sensor, udbyttemåler, stendektor samt høje dæk.

- Faktisk kan finsnitteren logge data fra de enkelte marker og fortælle landmanden om tørstof, udbytter og en række andre ting løbende når opgaven er igang. Det hele gemmes på MyJohnDeere.com, hvor informationerne til enhver tid kan trækkes ud, fortæller Brian Bay Christensen.