Mange landmænd tænker store tanker om at kombinere kemisk ukrudtsbekæmpelse med mekanisk ukrudtsbekæmpelse, og på dette års Agromek fremviser Yding Smedie en ny type båndsprøjte fra engelske Garford Farm Machinery.

Båndsprøjten er en såkaldt to-komponent båndsprøjte. Båndsprøjten er opbygget med et to-strengsanlæg og kan derfor anvende en type sprøjtemiddel over kulturplanten samtidig med at der anvendes et andet middel i mellem rækkerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ofte kan der anvendes et væsentligt billigere ukrudtsmiddel i mellem rækkerne, fortæller Leif Jensen, produktansvarlig ved Yding Smedie.

- Med stigende priser på kemi, som den gældende kulturplante kan tåle, ser vi stort potentiale i at køre med et to strengsanlæg på båndsprøjten.

Parallelogram for hver række

For at båndsprøjten skal udføre et præcist stykke arbejde har maskinen et parallelogram for hvert række mellemrum med eget dybdestyringshjul.

Dyser og sprøjteskærme er ophængt på parallelogrammerne, så de kan indstilles helt i højde og dermed også arbejdsbredde.

Båndsprøjten kan også opbygges med den præcise kamerastyring fra Garford, så der kan arbejdes endnu tættere på kulturplanten. Ligeledes kan båndsprøjtning også kombineres med radrensning, hvilket dog bør gøres i to arbejdsgange, da der elleres er stor risiko for at effekten af den kemiske bekæmpelse bliver for svag.