Danish Agro-koncernen, som er på vej mod status som maskinforretning af Claas i både Danmark, Sverige og Norge, har netop købt den første svenske maskinforretning.

Den svenske maskinforhandler Östra Sönnarslöv Traktorservice AB har indgået en aftale med Swedish Agro Machinery AB om at blive forhandler af Claas produktprogram fra senest 1. marts 2017. Virksomheden bliver dermed en del af den nye Claas-forhandlerstruktur i Sverige, som Swedish Agro Machinery er i gang med at bygge op. Samtidig har Östra Sönnarslöv Traktorservice fremtidssikret virksomheden ved at sælge til Swedish Agro Machinery med overtagelse pr. 1/1 2018.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Vi er glade for at have fundet en løsning, som fremtidssikrer vores virksomhed

- Göran Johnsson, Östra Sönnarslöv Traktorservice AB

Bestyrelsesmedlem i Swedish Agro Machinery og koncernchef for Danish Agro koncernen, Christian Junker, er glad for aftalen med Östra Sönnarslöv Traktorservice AB.

- Vi er yderst tilfredse med aftalen, fordi Östra Sönnarslöv bygger på de samme grundværdier, som vi driver vores virksomhed ud fra. Vi vil nu fokusere på at få en så glidende overgang om muligt. Vores samlede satsning i Sverige vil få stor betydning for de svenske landmænd, hvor fokus er på en positiv udvikling af Claas, som Premium producent og hovedleverandør. Jeg har stor respekt for den beslutning, ejerne har truffet, og vi ser frem til at udvikle Östra Sönnarslöv Traktorservice i de kommende år, siger han.

Ny struktur

Administrerende direktør for Östra Sönnarslöv Traktorservice AB, Göran Johnsson, ser store muligheder i den nye aftale:

- Jeg har været med i virksomheden siden dens start, og vi fejrer 50 års jubilæum i 2017. Vi er glade for at have fundet en løsning, som fremtidssikrer vores virksomhed, sikrer vores medarbejderes arbejde og giver os mulighed for at vokse i en mere og mere specialiseret og udfordrende verden. Der er en strukturudvikling i gang i hele maskinbranchen og hos vores kunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det sker samtidig med, at vi står over for et generationsskifte i vores virksomhed. Vi har derfor valgt en vej, som giver virksomheden samt vores kunder de bedste fremtidsudsigter på langt sigt.

Vi kommer tættere på en førende producent og får en stærk ejer med en tydelig strategi for sine maskinaktiviteter i en række lande, siger han.

Administrerende direktør for Swedish Agro Machinery AB, Jens Skifter, tilføjer:

- Produktprogrammet fra Claas kombineret med Östra Sönnarslöv Traktorservices erfaring, knowhow og kunderelationer giver os store muligheder, som vil være til fordel for den svenske landmand. Claas har stor erfaring med at håndtere et skifte af varemærke hos forhandlere, og fokus vil være på at sikre en fortsat førsteklasses service via Östra Sönnarslöv Traktorservice AB. Med et moderne, IT-system og en direkte dialog med servicebackup fra Claas arbejder vi hen mod at videreudvikle virksomheden, siger han.

Östra Sönnarslöv Traktorservice AB, der har hovedafdeling i Östra Sönnarslöv, omsætter for cirka 120 millioner svenske kroner om året og har 26 medarbejdere. Maskinforretningen har indtil nu solgt traktorer fra Massey Ferguson, samt redskaber fra blandt andet Kverneland og Hardi.