Cirka 55.000 danskere benyttede sig i denne weekend af muligheden for at møde deres lokale økologiske landmand og på første hånd opleve, hvilken forskel det gør at købe økologi. 80 øko-gårde indbød til Økologisk Høstmarked.

- Det er utroligt glædeligt, at så mange tusinde familier, unge og ældre valgte at finde gummistøvlerne og regntøjet frem og tage ud og besøge de økologiske gårde i weekenden. Det bekræfter endnu engang, at danskerne har stor interesse for økologi og lokale fødevarer, og at de ønsker at give deres børn og børnebørn et forhold til, hvor maden kommer fra, siger Birgitte Nygaard, projektleder i Økologisk Landsforening.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- danskerne har stor interesse for økologi og lokale fødevarer, og at de ønsker at give deres børn og børnebørn et forhold til, hvor maden kommer fra,

Birgitte Nygaard, projektleder i Økologisk Landsforening

En oplevelse

Hun understreger, at opbakningen fra danskerne også hænger tæt sammen med, at de økologiske landmænd lægger mange ressourcer i og er dygtige til at skabe et stemningsfyldt arrangement, som folk har lyst til at vende tilbage til år for år.

- Danskerne køber økologi som aldrig før. Øko-salget stiger i butikkerne i både byerne og på landet, og samtidig stiger antallet af økologiske måltider på landets restauranter, caféer, kantiner osv. Det er afgørende, at folk har mulighed for at komme ud og opleve ?live?, hvilken forskel det gør, og hvad de får for pengene, når de lægger økologiske varer i indkøbskurven eller bestiller et økologisk måltid, når de spiser ude. Det er netop det, vi giver dem mulighed for til Økologisk Høstmarked, siger Birgitte Nygaard.

Hun peger på, danskerne flere steder har kunnet opleve de økologiske råvarers rejse hele vejen fra jord til bord, da flere og flere landmænd indgår samarbejde med lokale kokke, restauranter og andre madentusiaster om at tilberede færdige måltider med gårdens egne råvarer til høstmarkedet.

Danskernes køb af økologiske varer skåner den danske natur og grundvandet for tonsvis af sprøjtegiftrester hvert eneste år. Det giver en rigere natur med flere sommerfugle, bier og vildt, og det giver os alle sammen rene fødevarer og rent drikkevand uden rester af sprøjtegifte. Når man vælger økologi, siger man samtidig farvel til 330 E-numre i sin mad og er med til at sikre, at dyrene har god plads og kommer ud under åben himmel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Økologisk Høstmarked blev i år afholdt for 23. gang. I alt har mere end 1,2 millioner gæster deltaget i arrangementet i løbet af årene.