- Jeg synes, det er godt, at det ikke er de samme, der vinder hver gang, lød det fra formand i Dansk Skoventreprenør Forening (DSF), Viggo Mortensen, efter DM-titlen i udkørselskonkurrencen 2016 var gået til debutanten Kenneth Alvagård.

Viggo Mortensen beskriver mange af deltagerne i konkurrencen som Tordenskjolds soldater og glædede sig over, at der i år var en helt ny deltager i konkurrencen, lige som han også kan fortælle, at der er tilsagn fra endnu en ny deltager til næste års udkørselskonkurrence, der tjener som en samlende begivenhed for skoventreprenørerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Konkurrencen betyder en hel del for vores fællesskab. Deltagerne hygger sig og hiver samtidig folk til standen. Det eksponerer foreningen og giver omtale, og det er jo også noget af det, vi skal leve af, siger Viggo Mortensen.

Åben for alle

Han tror, at der er en del potentielle deltagere, der har travlt med det daglige arbejde og derfor ikke kan deltage i konkurrencen, lige som der formentlig også er nogen, der ikke ønsker at deltage i en konkurrence.

- Vi er bare glade for, at konkurrencen stadig er populær. Det er heller ikke alle deltagerne, der er medlem skoventreprenørforeningen, men når der er tale om et danmarksmesterskab, så synes vi, at alle bør have mulighed for at deltage, siger Viggo Mortensen.

DSF bruger for tiden meget energi på Sustainable Biomass Partnership, der handler om at skabe en certificering for sporbarhed og bæredygtighed, når det gælder træbaseret biomasse.

- Det er de store europæiske energiselskaber, der står bag projektet, og det er et arbejde, der kræver en masse snak og møder. Vi forsøger fra DSF's side at gøre certificeringen så lidt administrativt og økonomisk tung som muligt, så den ikke bliver en byrde for vores medlemmer, siger Viggo Mortensen, der forventer, at arbejdet er afsluttet ved årsskiftet.