Nu ser det ud til, at Statsminister Lars Løkke Rasmussen kan blive blandet endnu mere ind i den sag om landbrugspakken, der endte med at koste Eva Kjer Hansen jobbet som Miljø- og Fødevareminister.

Det er Enhedslistens miljø- og landbrugspolitiske ordfører Maria Reumert Gjerding, der på baggrund af nogle oplysninger i Berlingske om, at statsministeren har været dybt involveret i tilblivelsen af landbrugspakken, har kaldt statsministeren i samråd:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis Lars Løkke Rasmussen har været med til at presse talfifleriet i landbrugspakken igennem, er det en ekstremt alvorlig sag, siger Enhedslistens ordfører, der mener, at sagen tegner et billede af, at det ikke kun var Eva Kjer Hansen, der var involveret i sagen om miljøoplysningerne i landbrugspakken og den påståede vildledning af Folketinget:

- Et flertal af Folketinget udtrykte mistillid til Eva Kjer Hansen på grund af den grove vildledning, som landbrugspakken bygger på. Nu tyder det på, at statsministeren har spillet en afgørende rolle i den vildledning. Hvis det er rigtigt, har jeg svært ved at se, at Folketinget kan have tillid til statsministeren, siger Maria Reumert Gjerding, der i samrådet dels vil vide, hvornår og hvordan statsministeren har været involveret i tilblivelsen af landbrugspakken, i presset på embedsværket, og i at der er blevet givet misvisende oplysninger til Folketinget.

Dokumenteret

Hun siger til Maskinbladet, at det er dokumenteret, at regeringstoppen har holdt talrige møder med den daværende miljø- og fødevareminister og embedsværket om landbrugspakken:

- I sig selv er det ikke problematisk, at en statsminister interesserer sig for en landbrugspakke, der er et vigtigt projekt for regeringen. Det problematiske er, at en af hovedopgaverne omkring landbrugspakken har været at fabrikere et dybt manipuleret miljøregnskab med det formål at vildlede Folketinget og EU. Ellers ville pakken ikke være gået igennem, siger Maria Reumert Gjerding.

Hun slår fast, at forringes miljøet i en årrække, kommer man i strid med hvad hun kalder basale EU-direktiver:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Så ville EU formentlig bremse regeringens landbrugspakke, siger Enhedslistens ordfører.

Vil til bunds i sagen

Hun mener, at regeringen har ført befolkningen bag lyset for at tilgodese en lille gruppe landmænds økonomiske interesser og siger:

- Jeg er interesseret i at komme til bunds i sagen, fordi meget tyder på, at statsministeren har været ekstremt involveret i en proces, der for få uger siden kostede Eva Kjer Hansen ministerjobbet. Derfor er denne sag ikke lukket endnu.