Når sommerens dyrskuer slår dørene op, kan det potentielt være uden deltagelse af de største landbrugsmaskiner. Det vil venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen have lavet om på.

Ifølge Dimensionsbekendtgørelsen, skal landbrugskøretøjer, som overstiger 3,30 meter i transportbredde og samlet længde overstiger 18,75 meter nemlig bugseres på en blokvogn, når de skal fragtes til og fra dyrskuerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi skal alle sammen være her, og det gælder også udstillerne på landet dyrskuer.

- Kristian Pihl Lorentzen, transportordfører for Venstre

Og disse regler betyder, at flere udstillere overvejer at blive væk fra dyrskuerne.

- Jeg er kommet på dyrskuer og har kravlet rundt på mejetærskere og andre store høstmaskiner siden jeg var knægt og det ville virkelig være ærgerligt, hvis det ikke længere skulle kunne lade sig gøre, siger Kristian Pihl Lorentzen, transportordfører for Venstre.

Plads til alle

Venstres transportordfører er klar i mælet, når han taler om dimensionsbekendtgørelsen og de konsekvenser, den har for landets dyrskuer.

- Vi skal alle sammen være her, og det gælder også udstillerne på landet dyrskuer. Hvis ikke, håndhævelsen af dimensionsbekendtgørelsen laves om, bliver konsekvensen at udstillerne bliver væk, og det synes jeg bestemt ikke er rimeligt. Derfor sætter jeg mig gerne i spidsen for et initiativ, som arbejder for at afskaffe de regler, som er urimelige og tåbelige i min verden, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kristian Pihl Lorentzen har derfor bedt sin partifælle, transportminister Hans Christian Schmidt om at se nærmere på reglerne.