Abonnementsartikel

Ny liftophængt vendeplov kommer til at omfatte modeller med fire til syv furer.

Den nye plovserie får navnet Helios 400, og tallene i modelbetegnelsen refererer til, at de liftophængte plove bygges så kraftig, at de må kobles efter traktorer med op til 400 hestekræfter.

- Traktorerne bliver stadig større, og derfor er der også behov for større og kraftigere redskaber. I industrien har vi fået nye designværktøjer og produktionsmetoder. Det gør det muligt at producerer redskaber, som både er større og stærkere, uden at de nødvendigvis bliver tungere, siger ingeniør Christoph Ebner, Vogel & Noot, der har været med i udviklingen af den nye plov.

- Den nye plov er et miks af typiske Vogel & Noot karakteristika og innovative features, som gør den er klar til den digitale fremtid med GPS og ISOBUS.

Fuldhydraulisk

Ploven er fuldhydraulisk og stort set alle indstillinger kan foretages fra førersædet. Til at kontrollere ploven har Vogel & Noot udviklet, ComBox, som er en betjeningsenhed hvorfra de forskelige funktioner på ploven kontrolleres.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Plovens hældning er integreret i vendecylinderen, og fra ComBox har føreren under arbejdet mulighed for at justere hældningen til de aktuelle pløjeforhold. Også landhjulet og forreste furebredde indstilles hydraulisk, og styres fra ComBox.

Landhjulet er monteret foran den bagerste fure, og ploven kan derfor pløje tæt til hegn og skel. Under transport anvendes det 340 millimeter brede landhjulet som transporthjul, der aflaster traktorens trepunktsophæng.

Stærkere vendehoved

Til Helios 400 har Vogel & Noot udviklet et nyt vendehoved samt et nyt forbindelsesled imellem vendehovedet og plovrammen.

- Forbindelsesledet er udført i højstyrkestål, og ved at bolte det sammen med plovrammen undgår vi at svejse på plovrammen. Derved bevares tyrken i plovrammen og risikoen for brud minimeres, siger Christoph Eber.

Ploven leveres med en rammehøjde på enten 82 eller 90 centimeter og med op til 120 centimeter imellem underplovene.

Ploven monteres med nye forplove, hvor der ikke skal anvendes værktøj for at indstille arbejdsdybden og vinklen på forplovene.

Ploven blev præsenteret med den nye XST 450 risteunderplove, som er udviklet til at lave en god vending af jorden, og til at efterlade en bred furebund med plads til traktordæk på op til 750 millimeter i bredden.

Testes i år

Vogel & Noot færdigtester ploven i år og forventer at kunne levere de første Helios 400 til efterårsarbejdet 2017.

Den viste plov blev vist med mekanisk stensikring, og den vil også blive produceret med et automatisk udløsersystem. Edmond Pernhofer, der er produktchef hos Vogel & Noot, oplyser desuden, at virksomheden arbejder på at udvikle en hel ny form for stensikring, som introduceres senere.