Lyt til artiklen:

Ny Ovlac-konkurrenceplov kommer til DM i Salling

00:00
Hastighed: ???x
01:53

Der er tale om en verdenspremiere til DM i pløjning i Salling, hvor Farmimplement, der drives af Jens Iversen, medbringer den nye konkurrence-vendeplov fra Ovlac, det skriver Farmimplement i en pressemeddelelse.

Det er den direkte kontakt fra Jens Iversen til fabrikken Ovlac i Spanien som har medført, at fabrikken har brugt ressourcer på at udvikle den første to-furede konkurrence-vendeplov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Egenskaberne i den nye plov er som udgangspunkt de samme som de plove, der sælges til Nordiske kunder, med blandt andet svingbar trækbom som gør det lettere at køre lige.

Ploven er lavet med 125 centimeter imellem furerne som gør det muligt at bagerste fure kan hydraulisk parallelforskydes helt ind bagved den første fure, og med ekstra bred slæde kan første fure også sideforskydes helt in bagved baghjulet - noget der kan være en stor hjælp ved kilepløjning.

Ploven har hydraulisk dybdehjul, som vil gøre det nemmere at lave en fin orden ved enderne. Muldpladerne er specielle konkurrence´-muldplader produceret af Ovlac.

Ploven bliver brugt af Malthe Krejberg, der har deltaget ved DM i pløjning med vendeplov tre gange. Ploven er en prototype og der kan i sagens natur sagtens være ting, som skal ændres før de næste produceres. Derfor vil Malthe Krejberg give feedback efter DM.

- Jeg havde planer om at træne meget mere, end jeg faktisk har fået gjort. Det skyldes udelukkende det besværlige efterår med såning med mere, og at DM afholdes en uge før end det plejer på grund af at EM er koblet sammen med DM, siger Malthe Krejberg, og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en spændende plov med mange gode detaljer og jeg glæder mig til at pløje DM med ploven.

rich-media-3
Malthe Krejberg har deltaget ved DM tre gange, og giver feedback på ploven efter stævnet. Foto: Farmimplement