Abonnementsartikel

Med 9,5 meter arbejdsbredde kaster Elho V-Twin græsset på skår.

I stedet for at slæbe græsset hen over græsstubbene, så løfter Elho V-Twin græsset op og "kaster" materialet ind mod skåret i midten.

- På den måde tilføres der ikke mere smuds til materialet, fortæller Bjarne Rytter fra Rytter Maskiner, som er den danske importør af finske Elho.

V-Twin 950 Super er den hidtil bredeste fra den finske producent, og den 9,5 meter rive passer en anelse bedre til det danske marked, end de øvrige modeller, som holder sig under seks meter.

- Dog har vi solgt nogle stykker af den 4600-model, som er 4,1 meter i arbejdsbrede, men kan i en frontlift på en traktor, være nyttig til vending af halmskår i en våd høst, fortæller Bjarne Rytter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Alle river fra Elho har en form for pick-up finger, som tager ved materialet og løfter materialet op, hvorefter en tværgående bevægelse med pick-up fingerne resultere i, at materialet kastes af sted.

- Det giver en god tørre effekt i halm, og så giver det også den fordel i græs, at der ikke tilføres mere snuds til materialet, fortæller den danske importør.