Den aftale om boligjob-ordningen, der faldt på plads fredag den 6. november betyder, at etablering af hurtigt internet fra årsskiftet kan udløse skattefradrag.

- Det er glædeligt, at politikerne har prioriteret at finde midler til bedre bredbånd i hele landet. Effektivt internet er med til at gøre det attraktivt at bo og arbejde i hele landet, men der er fortsat store huller i netforbindelsen i yderområderne, siger Jannik Bay, der er erhvervspolitisk chef i Landbrug & Fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Aftalen betyder, at private kan få fradrag for udgifter til nedgravning og indskydning af kabler på egen grund.

- Ordningen er et skridt i arbejdet med at få bedre bredbånd i hele landet, men vi er fortsat ikke i mål. Et fradrag på maksimalt 12.000 krone per person om året vil jo desværre ikke være tilstrækkeligt i de dele af landet, hvor man skal se langt efter effektivt bredbånd. I visse lande af landet er udgiften til at etablere en god internetforbindelse langt større. Så der er fortsat brug for udvikling af området, siger Jannik Bay.

En nødvendighed

Landbrug & Fødevarer understreger, at bredbånd i dag bør være en del af den grundlæggende infrastruktur. Adgang til internettet er centralt både i dagligdagen og i erhvervslivet. Landbruget er for eksempel afhængig af effektivt bredbånd, når man skal lave lovpligtige indberetninger til det offentlige, og når man skal bruge moderne teknologi til for eksempel malkerobotter, målrettet sprøjtning med videre.