Kverneland løfter nu sløret for de nye 6250 og 6350-serier med fast ballekammer.

Med både øget produktivitet og høj pålidelighed fremstår 6250 og 6350-serierne med en række opgraderinger inklusiv PowerBind netbinding. Øget komfort med elektronisk justerbar presningsgrad og nyt innovativt Dropfloor til at undgå blokeringer. De nye modeller har også fået et design løft med de nye ABS inddækninger, som giver fri adgang til alle komponenter med én bevægelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny netbinding

På de nye Kverneland 6250-6350-serier er det patenterede Kverneland PowerBind netbindingssystem for første gang på en fastkammer presser. Ifølge Kverneland giver PowerBind-systemet markedets mest effektive netbinding. PowerBind systemet har markant færre komponenter end tidligere systemer, hvilket også øger driftssikkerheden. De færre komponenter medvirker i høj grad til den korte bindetid.

Nettet føres til ballekammeret ved hjælp af en indføringsarm, så netindføringen er ekstremt pålidelig ? ingen påvirkninger fra eksterne faktorer såsom vind og afgrøde.

Kverneland fortæller, at PowerBind er et af de hurtigste netbindingssystemer på markedet. Bindecyklussen forberedes og påbegyndes inden ballen er færdig. På den måde reduceres tidforbruget markant. Den fysisk lave placering af PowerBind systemet gør det nemt at udskifte og tråde netrullerne. Ikke uvæsentligt når man tænker på vægten af en ny rulle net.

Nyt system til hurtig frigørelse

Kverneland 6250-6350-serierne er udstyret med et nyt DropFloor system, som gør frigørelse af indføringsrotoren nem, sikker og enkel ? det gøres fra kabinen.

Det nye patenterede system sænker ikke kun bagenden af kanalen som hidtidige løsninger, men har hele bunden ophængt i et parallelogram. Derved sænkes forenden også af bunden og giver dermed mere plads under start af rotoren, hvor de fleste blokeringer i virkeligheden sker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny software

En ny pakke software giver brugeren tre forvalgte indstillingsmuligheder til at bestemme presningsgraden.

De tre indstillingsmuligheder er skræddersyet til optimal presning af hhv. halm, hø eller ensilage. Ved hver mulighed indstilles både presningsgrad samt bindingscyklus (antal lag net). På den made er det super enkelt for brugeren at skifte mellem forskellige forhold og afgrøder med minimal risiko for fejl. Kverneland medbringer de nye modeller på Agritechnica.