Lely viste på Agritechnica en ny generation af rundballepressere, som går under navnet Lely Welger RP 160 V.

Den alsidige og brugervenlige Lely Welger RP 160 V rundballepresser garanterer et højt output og velformede baller med en høj densitet. Det nye og gennemprøvede kammer sikrer en høj præstation på ballepresseren, der erstatter Lelys serie af 415 og 445 ballepressere. Lely Welger RP 160 V vil være i handelen til næste sæson, lyder det fra Lely i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bredt sortiment

Den nye ballepresser består af to basis modeller. Der tilbydes et bredt udvalg af pick-ups, snittesystemer og to kontrolenheder, for at imødegå brugernes behov i enhver situation. Lely Welger RP 160 V Classic har en basis opbygning og er velegnet til tørt materiale.

Lely Welger RP 160 V Xtra modellen har en heavy duty power split gearkasse til det tungeste arbejde og kan udstyres med Xtra-cut snittesystemet.

Stor indføring

Lely Welger RP 160 V serien tilbydes med tre forskellige størrelser pick-up uden kurvebane med fem rækker kraftige pick-up fjedre (2.00meter/2.25meter/2.40meter).

Smart udviklede pick-up bånd og en kort afstand til rotoren, sikrer et perfekt afgrødegennemløb. Derudover tilbydes der fire forskellige snittesystemer og Xtra-cut versioner har gruppevalg af knive.

Perfekte baller

Takket være ballekammerets nye design, er ballepresningen forbedret allerede fra start.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sammen med det kendte Constant Pressure System (CPS), leverer denne ballepresser velformede baller med en høj densitet. Ballens høje og konstante densitet reducerer omkostninger og sikrer en hurtig start på ensileringsprocessen i ballen, hvilket resulterer i en højere foderkvalitet.

Forøget brugervenlighed

Lely bestræber sig på løbende at forbedre brugervenligheden på deres udbud af græsmaskiner.

Et kendetegn ved Lely Welger RP 160 V er Easy net Loading System (ELS), hvor netrullerne kan læsses fra jorden, hvilket sparer både tid og energi. Sidelågerne der er lette at åbne, giver hurtig adgang dels til yderligere opbevaring af netruller og dels til maskinen i forbindelse med vedligeholdelse og inspektion.

Centralsmøringsenheder sikrer en høj komfort til den daglige vedligeholdelse. Lely Welger RP 160 V serien er som standard udstyret med et automatisk kædesmøringssystem, hvilket sikrer, at alle kæder konstant smøres og er garanteret en længere levetid. Den nye trækstang på Lely Welger RP 160 V kan nemt tilpasses enhver traktortype, og den nye holder til hydraulikslangen sikrer hurtig tilkobling til traktoren.

E-link kontrolpanel

Lely E-link kontrolpanelet er nyt på Lely Welger RP 160 V. På en farveskærm på panelet får brugeren et klart overblik over alle ballepresserens processer, og tydelige knapper giver brugeren direkte adgang til vigtige funktioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle justeringer og indstillinger kan foretages fra førerhuset. Den brugervenlige E-link Pro terminal er standard på Lely Welger RP 160 V Xtra modeller. Den lyse touch-skærm giver et klart overblik og har god plads til alle nyttige informationer om ballepresseren.

Begge systemer er baseret på ISOBUS, så alle traktorer kan nemt tilkobles og deres egne terminaler kan benyttes.

- Ballepresserens enestående præstation skyldes et unikt design, der omfatter et variabelt ballekammer med større kapacitet, samt mange muligheder inden for fodring og snitning, siger Gilles Troff, der er Product Manager for Lely ballepressere.

- Det har vist sig ikke kun at levere perfekte baller på tværs af forskellige afgrøder og forhold, men også at have et enestående brugervenligt design.