Maskinbladet, Agritechnica

Lige som versionen i stål er også den nye Krop 34 underplov designet til at lave en god vending af jorden, og til at efterladen en bred furebund, som giver plads til 710 millimeter brede traktordæk. På Krop 34 underploven er muldpladerne udformet i plastic, og det giver underploven en fordel i humus og lerjord.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Kverneland Krop 34 egner sig til pløjning af humus samt lerjord uden sten, som vil klæbe til traditionelle muldplader. Med Krop 34 kan pløjedybden varieres fra 12-35 centimeter, uden at det går ud over pløjekvaliteten. Underploven giver ligeledes mulighed for at variere furebredde i intervallet 35-50 centimeter, forklarer Mats Tykesson, Kverneland Group Skandinavien.

I-Plough debut

En af de helt store nyheder på Kvernelands stand er den nye Kverneland 2500, som er en ny plovserie, hvor topmodellen, i-Plough, sætter helt nye standarder for hvordan en plov indstilles.

2500-serien introduceres i tre varianter, hvor i-Plough er cremen af cremen fra den norske plougfabrik. Ploven er ISOBUS-baseret og stort set alt på ploven indstilles uden at føreren behøver at forlade kabinen.

Smarte forplove

Uanset om kunden vælger den ene eller anden version af den nye plov fra Kverneland, så kommer brugeren ikke uden om, at skulle forlade kabinen, når forplovene skal indstilles.

Men også her har teknikkerne hos Kvernelandt tænkt nyt og kommer med en smart løsning. Der skal godt nok anvendes en skruenøgle,for at indstille arbejdsdybden på forplovene, men det bærer kunderne sikker over med, når de på den nye Kverneland plov får en central indstilling af forplovene. Det gør det både let at indstille forplovene, og det sikrer også at de parvist er indstillet ens.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mulighed for bælter

Er 2500-seriens normale landhjul ikke tilstrækkelig til at bære ploven oppe, leverer Kverneland også en løsning hvor landhjulet erstattes af et bælte.

- Ud over at have en enorm kontaktflade på 65x30 centimeter, som bærer ploven oppe under alle forhold, giver bæltet også mulighed for at kunne pløje helt til skel. I modsætning til det normale landhjul, kører bæltet under plovrammen, og det er derfor ikke i vejen, når der skal pløjes ind mod skel eller hegn, siger Mats Tykesson.