Abonnementsartikel

Ny måling viser, at hver tredje dansker vil lempe miljøreglerne for at forbedre landbrugets konkurrenceevne. Det er udtryk for, at landbruget er i 'bad standing', skriver Altinget.

En ny meningsmåling foretaget af Norstat for Altinget viser, at hver tredje dansker vil lempe miljøreglerne for at forbedre landbrugets konkurrenceevne, skriver Altinget.

Det resultat får professor Jørgen Goul Andersen fra Aalborg Universitet til at vurdere, at landbruget er i såkaldt 'bad standing' ved befolkningen. I undersøgelsen blev danskerne spurgt,om politikerne bør lempe miljøreglerne for at forbedre landbrugets konkurrenceevne. Her svarer 50 procent nej, 34 procent siger ja og 12 procent ved ikke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Folk ofrer gerne økonomisk vækst og skattekroner for miljøet, men konkurrenceevnen er nærmest det eneste, der holder som argument over for større miljøbelastning. Undersøgelsen tyder på, at dansk landbrug ikke er trængt godt nok igennem med deres kommunikation, siger Jørgen Goul Andersen til Altinget.

Hos Landbrug & Fødevarer tror man, at undersøgelsens resultat skyldes, at danskerne tror, at lempelser af miljøreglerne også er lig med ringere miljøbeskyttelse.

- Lempelserne for landbruget vil være forenelige med at have en stram regulering af miljøpåvirkningen. Den her undersøgelse viser mig, at det er utroligt vigtigt, at vi i landbruget gør en indsats for at være i dialog med befolkningen siger Martin Merrild, der er formand i Landbrug & Fødevarer, til Altinget.