Abonnementsartikel

Scandagra, der ejes i fælleskab af DLG og svenske Lantmännen, bliver femtestørst i Litauen med overtagelsen af grovvareselskabet Agrogimas.

DLG styrker nu sin position på det baltiske landbrugsmarked med overtagelsen af det litauiske grovvareselskab Agrogimas. Agrogimas opererer i den sydlige del af Litauen, hvor betingelserne for planteavl er særligt gode.

Scandagra vil med købet af Agrogimas blive en af de fem største aktører på det litauiske marked, hvor Scandagra har været til stede i de seneste 10 år. Det familieejede Agrogimas blev etableret i 2002 og har nye og moderne kornfaciliteter samt en lagerkapacitet på 17.000 tons korn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Væksten inden for planteavlsområdet i Baltikum har været særdeles positiv i de seneste år, og den udvikling forventer vi vil fortsætte med uformindsket styrke i de kommende år, siger Bent Nissen, vicekoncerndirektør i DLG med ansvar for Baltikum, om overtagelsen.

- Denne vækst vil Scandagra tage del i, og derfor passer købet af Agrogimas særdeles godt ind i vores overordnede strategi for Baltikum, siger Bent Nissen.

DLGs aktiviteter i Baltikum ligger i selskabet Scandagra, som har aktiviteter i alle de baltiske lande og i 2014 omsatte for 1,8 milliarder kroner Scandagra har 225 ansatte og afsætter årligt 750.000 tons afgrøder, 150.000 tons handelsgødning, 125.000 tons foder samt planteværn for 180 millioner kroner.