Abonnementsartikel

På trods af et ustabilt marked er svinepriser uændrede i denne uge - det beretter Danish Cown.

Præcis som det danske forårsvejr så er det europæiske marked for svinekød meget omskifteligt lige nu. Med 1. maj, og dermed helligdag som omdrejningspunkt, er efterspørgslen på fersk kød ganske moderat, så derfor lægges der i øjeblikket arm om priserne.

- Markedet er meget ustabilt lige nu, og der er ikke rigtigt noget, der peger entydigt i hverken den ene eller den anden retning. På den ene side ved vi historisk, at foråret, og det der kaldes "asparges-sæsonen? i Tyskland, taler for, at priserne skal stige. På den anden side ser vi lige nu en efterspørgsel, der trækker lidt den modsatte vej, men det kan meget hurtigt vende igen, siger Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mens det britiske baconmarked er stabilt, så har priserne på de fleste udskæringer været en smule vigende. Markederne udenfor Europa er til gengæld fornuftige. Salget til Japan er pænt uden at være prangende, mens det kinesiske marked er ganske positivt.

- I øjeblikket er blandt andet det australske marked et godt alternativ til Europa. Den australske produktion af svinekød kan langt fra dække efterspørgslen. Det er et meget konkurrencepræget marked, hvor vi hele tiden er i skarp konkurrence, men lige nu har vi en pæn afsætning, siger Søren Tinggaard.

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Prisen på svin er hermed 9,60 kroner pr. kg og 5,90 kroner pr. kg for søer.