Abonnementsartikel

Nyt vognbælte med mulighed for hydraulisk træk og bremser giver store muligheder, spår ny dansk importør.

Den danske bæltespecialist, Buchtrup Agro ApS, har netop fået importen af en helt ny type bælte fra engelsk Sly.

- Bæltet er ret unikt på markedet, da det har en række muligheder, som ikke før har været muligt, fortæller Michael Buchtrup, indehaver af Buchtrup Agro, som i flere år har erfaringer med import af bælter fra blandt andet Canadiske Soucy Track.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Først og fremmest er det et affjedret bælte, hvor det første og bagerste hovedhjul på bælteundervognen er hydraulisk affjedret. Desuden sidder der to ruller, som er ophængt i et pivot-ophæng i midten af bæltet, som med hydraulik, sørger for at de otte små ruller midt i bæltet følger overfladen, fortæller Michael Buchtrup og fremhæver, at det giver en rolig kørsel til vogntoget med bæltet i ujævn terræn.

Michael Buchtrup fremhæver også den realitet, at producenten er placeret i England og på den måde i Europa:

- Den store fordel i en europæisk producent er forståelsen for vores færdselsregler i EU med bredder og lignende.

Hydraulisk træk

Bælteundervognen blev for første gang vist på franske maskinudstilling, Sima 2015 i Paris, hvor bælteundervognen var monteret på en Parard sneglevogn. Bælteundervognen er godkendt til en topfart på 40 kilometer i timen, og eksemplaret på Sima er godkendt til 60 ton totalvægt.

- I Danmark har vi dog ikke behov for så kraftige løsninger alle steder, og derfor er fabrikken i England ved at gøre undervogne klar til Danmark, som kan klarer en totalvægt på 40 ton, dermed bliver undervognen også kortere, forklarer Michael Buchtrup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han påpeger også den unikke mulighed for hydraulisk træk på bælterne:

- Pludselig er løsningen rigtig interessant til eksempelvis en gyllevogn.

Bælteundervognen kan udstyres med luft eller hydrauliske bremser som ekstraudstyr. Undervognen leveres indtil videre i to udgaver på 900 og 650 millimeter bredde.