Karl Mertz A/S har netop leveret ikke mindre end syv fabriksnye Fendt-traktorer til sjællandsk driftsselskab.

Det er en handel af de helt store, som den sydsjællandske maskinforretning Karl Mertz A/S netop har afsluttet: Ikke mindre end syv Fendt-traktorer er blevet leveret til Dansk Landbrugs Management  A/S, og linet op på pladsen foran Ledreborg Gods udgjorde maskinerne et imponerende syn.

Spitzenklasse

Allerede i høst 2014 blev der i DLM regi nedsat en arbejdsgruppe, som havde til formål at finde de mest optimale traktorer til DLM. Der blev nøje planlagt udvælgelseskriterier, og der blev arrangeret adskillige praktiske testforløb, som var grundlag for det endelige valg. Flere traktormærker var selvfølgelig med i dette forløb.

Valget af Fendt begrundes overordnet med bedste totaløkonomi.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Der er absolut tale om "tysk spitzenklasse" på Fendt-traktorerne. De er særdeles højteknologiske, førerkomforten er unik, og der er tænkt over hver en detalje, som sikrer nutidens arbejdsplads til vore maskinførere. Driftssikkerhed, lave diesel- og serviceomkostninger er selvfølgelig også et vigtigt parameter, udtaler direktør Mogens Worre-Jensen, DLM A/S.

Driftsfællesskab

DLM A/S (Dansk Landbrugs Management A/S) driver i alt 3500 hektar, heraf ca. 1000 hektar økologisk. Virksomheden blev etableret i 2001, som et driftsfællesskab mellem godserne Vallø Stift, Vibygaard og Ledreborg. Siden er driften udvidet med godserne Arnakke, Vognserup og efter høst med Vesterbygaard. De sidste tilkomne i et sharefarming-koncept, der er udviklet i England, og som breder sig rundt i Europa. Kort fortalt indgår alle indtægter og udgifter i en pulje, der fordeles efter faste aftaler mellem DLM A/S og ejeren af jorden.

Mange fordele

Fordelene ved driftsfællesskabet er, at administrator (DLM A/S) kan optimere salg af afgrøder, køb af hjælpestoffer, de maskinelle og administrative kapaciteter med nyeste teknologier. Dette er også basis for, at tiltrække de dygtigste driftsledere, elever og maskinførere, som ønsker at arbejde i et højt fagligt miljø med sparring fra kollegaer.

Filosofien for DLM A/S er, at alle ejendomme drives 100 procent professionelt, med et langsigtet mål om at værne om jorden og ejendommenes aktiver, samt udvikling af bedrifterne.

Strategien er klar: Ordentlighed og rettidigt omhu! Dette med en maskinpark, der er topmoderne, med de nyeste teknologier, der til hver en tid optimerer brugen af ressourcer og ikke mindst skåner miljøet.

Den rette partner

- Valget af samarbejdspartner er også af stor betydning. Vi har købt de nye Fendt af Karl Mertz, og vi har samtidig vurderet, at det er det rette "ægteskab". Vi tror på, at Karl Mertz er den rette, fortæller Mogens Worre-Jensen smilende.

- Hele salgsforløbet, levering og ikke mindst igangsætning og uddannelse, har været særdeles professionelt håndteret af Karl Mertz og AGCO Danmark, slutter Mogens Worre-Jensen.