Abonnementsartikel

Franske Agrotronix viser et Hands Up Dislay på en selvkørende sprøjte - alle informationer kan dermed vises på frontruden.

Maskinbladet, Sima

Som taget ud fra en ægte jagerflyver, så viser franske AgroTronix et Hands Up Dislay (HUD) på en selvkørende sprøjte på Sima. Et HUD-display er en række informationer, som chaufføren kan aflæse direkte på frontruden, og ikke behøver at finde i en terminal.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En projekter i kabinens top kaster informationer op på forrudens øverste kant, samt i begge sider, hvis det ønskes.

- Chaufføren vælger selv, hvilke oplysninger han ønsker vist på forruden, og han kan faktisk også få vist op til to kamera på forruden, fortæller Jean LeBlanc, produktchef hos AgroTronix.

- Teknologien kan vi faktisk leveres allerede til sommeren 2015, hvor vi har valgt, at det i første omgang kun er til selvkørende sprøjter, men vi forventer, at kan leverer det til traktorer allerede næste år.

- Der er store fremtidsmuligheder i teknologien, som vi forventer os meget af. Den store diskussion med ISO-BUS og mange terminaler i en traktorkabine kan hurtigt blive overflødig, hvis man kaster den ene terminal op på traktorens frontrude, påpeger han, og fortæller, at der i øjeblikket arbejdes på en ISO-BUS kompatibel løsning med systemet.