Socialforvaltningen i Aarhus Kommune har tabt en sag mod landmand Erik Faber. Kommunen må ikke opføre to beboelsespavilloner i landzone - det gav Natur- og Miljøklagenævnet de nærmeste naboer medhold i.

- Det er en afgørelse, som jeg har set frem til. Aarhus Kommune gav sig selv en midlertidig byggetilladelse, da socialforvaltningen begyndte at opføre beboelsespavilloner i landzone, men det har Natur- og Milløklagenævnet nu sat en endegyldig stopper for. Det er en klokkeklar afgørelse, som stadfæster, at man ikke kan lave såkaldt spredt byudvikling i landzoner, siger ejendomsrådgiver Peter Christensen fra rådgivningsfirmaet LMO som har stor erfaring med landzonetilladelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Søgte sig selv

Sagen startede i december 2013, da Erik Faber en dag opdagede, at et byggefirma var i gang med at opsætte fundament til to beboelsespavilloner lige ved siden af hans grund.

Første gang der kom fokus på problemet, stoppede kommunen byggeret, men siden søgte den landzonetilladelse "hos sig selv".

Nu har Natur- og Miljøklagenævnet endegyldigt sagt nej til kommunens ønske, og en af de konkrete årsager er, at man ifølge planlovens paragraf 35 ikke må opføre byggerier og lignende i landzoner som spredt byudvikling.

- Som jeg ser det, så har vi i dette tilfælde hjulpet en landmand ud af en klemme, som han uforvarende var havnet i, og det er jeg naturligvis meget tilfreds med. Vi har fået en afgørelse fra Natur- og Miljøklagenævnet, som ikke er til at tage fejl af, og det er meget tilfredsstillende, siger Peter Christensen fra LMO.