Lyt til artiklen:

System til grøn omstilling af husdyrbrug

00:00
Hastighed: ???x
01:20

Det såkaldte "0-Emission system" fra Agrifarm er et udslusningssystem, der sænker emissionerne fra stalden med nye linespilsløsninger og vakuumanlæg, som kan suge gylle med højt tørstofindhold.

Det angives at kunne løse den "grønne omstilling" for verdens husdyrproduktion. Systemet kan ifølge virksomheden reducere emissioner af metan, ammoniak og lugt væsentligt og tilgodese dyrevelfærden ved mulighed for tildeling af mere halm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I følge Agrifarm vil det effektive gulvudsug sikre velfærd for både dyr og mennesker. Desuden opgraderer systemet gyllens værdi, lige som det markant sænker CO2-belastningen foruden positivt at bidrage til bedriftens økonomi.

Nyheden har af Agromek fået to stjerner for sin nyhedsværdi og er efterfølgende blevet nomineret til en Agromek Award. I den ledsagende ekspertbeskrivelse hedder det blandt andet: Gyllen tages hurtigt ud af stalden med linespil med kun få rester og opsamles i præfabrikerede opsamlingstragte. Vakuumanlæg suger fra tragten og sikrer, at der kan transporteres gylle med højt tørstofindhold. Dermed fås en gylle med et højere gaspotentiale.

På Agromeks åbningsdag den 29. november vil vinderne af Agromek Awards blive hædret.