Abonnementsartikel

Amerikanske Jeep er nu helt officielt tilbage i Danmark som et interessant alternativ for entusiaster, praktikere og naturelskere. Der er flere nyheder på vej.

Når et bilmærke helt officielt efter en pause skal gen-introduceres på det danske marked, skal der helst være friske boller på suppen. Jeep, der i dag tilhører Fiat og Chrysler, kom fra årsskiftet ind under den danske Fiat-importørs vinger, og der er adskillige nyheder på plakaten - og flere i vente senere på året.

- Ja, vi er skam godt i gang. Vi lagde ud i januar med Jeep Grand Cherokee og den klassiske Wrangler. Senere følger den nye Cherokee, som vi venter til Danmark i juli, og sidst på året kommer den nye Renegade, siger Steffen Holm, pressechef i Fiat Group Automobiles Denmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Siden 1941 har den legendariske Jeep leveret den amerikanske drøm om frihed, eventyr og råstyrke i én og samme pakke, og også i Danmark har den mange tilhængere, som nu foreløbig kan interessere sig for de to modeller, Grand Cherokee og Wrangler. Begge kombinerer Jeeps off-road evner med luksus og spændende teknologi.

- Den udvikling, vi er vidne til på markedet i disse år, er, at forbrugerne stiller større og større krav til teknologi og effektivitet. Bilister i dag er nysgerrige og opdaterede på de seneste teknologiske fremskridt og har en meget aktiv livsstil. Grand Cherokee og Wrangler matcher på hver sin måde markedets krav til teknologi og køreegenskaber i en moderne SUV, lyder det begejstret fra Steffen Holm.

3.500 kg på krogen

Grand Cherokee kommer i versionerne Limited og Summit, der begge har et rundhåndet udstyrsniveau. Hjertet er en treliters V6 Multijet dieselmotor med 250 hestekræfter, som med et drejningsmoment på 570 Nm ved 2.000 omdrejninger er klar til at trække helt op til 3.500 kg på krogen.

På udstyrssiden byder alle Cherokee blandt andet på el-betjente forsæder, Xenon gasforlygter, elektrisk betjent bagklap, opvarmede for- og bagsæder, varme i rattet, parkeringssensor for og bag, bakkamera, en stor 8,4 tommer touch screen med Bluetooth, DAB-radio, mediaplayer og stor stereo med ni højttalere og subwoofer.

Gearkassen er en ny ottetrins automatgearkasse. Alle Jeep Grand Cherokee har permanent firehjulstræk, og topversionen Summit har yderligere elektronisk styret differentialespærre på forakslen samt luftaffjedring, som hjælper til bedre fremkommelighed ved kørsel i terræn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den originale

Jeep Wrangler vil til gengæld tiltrække de mere puristiske Jeep-entusiaster - dem som kan glædes over bevidstheden om, at Jeep så at sige var med til at vinde Anden Verdenskrig, og som falder for dens rustikke og næsten historiske charme og det firskårne udtryk.

Den originale Wrangler introduceres med en firecylindret turbodieselmaskine på 2,8 liter med 200 hestekræfter og et omdrejningsmoment på 460 Nm ved 1600 omdrejninger. På designsiden er der tale om klassisk Wrangler-stil i et opdateret look med rene linjer, designet til hårdt brug i terrænet. Indendørs har en evolution fundet sted, som blandt andet betyder et mere ergonomisk korrekt instrumentbord, læderrat med fartpilot og ratbetjent radio. På lydsiden er Wrangler heller ikke gået ned på udstyr, og den kommer med et indbygget Alpine Sound System med seks højtalere og subwoofer.

I Danmark kommer den kun som Wrangler Unlimited med fire døre. Den korte tredørs version hjemtages kun på bestilling.

Jeep bliver solgt hos to danske forhandlere, nemlig Hersild & Heggov v/ Djarlo Automobiler i Nærum nord for København samt hos ATbiler i Fredericia. Desuden er der ni servicesteder fordelt over hele landet, hvor kunder kan få serviceret deres Jeep.