Sisse Fisker er vært på et nyt program på DR1, som har præmiere lørdag den 17. maj kl. 20.

Her stiller 10 mænd og kvinder op til kamp. Der er både svineproducenter, mælkeproducenter og ægproducenter, og der er både økologiske og konventionelle landmænd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fælles for dem alle er, at de brænder for landbrug og er klar til kæmpe om titlen som "Danmarks bedste bonderøv".

- "Danmarks bedste bonderøv" kigger inden for i landmandslivet anno 2014. Vi portrætterer den moderne landmand og giver indsigt i de mange discipliner erhvervet byder på. Selvom deltagerne repræsenterer forskellige traditioner inden for landbrug, så bygger alle retninger på de gamle landbrugsdyder, som for eksempel pløjning og malkning. I konkurrencen tester vi, hvor godt landmændene behersker det håndværk, som vores landbrugssamfund er baseret på, siger kanalchef for DR1, Pil Gundelach Brandstrup.

To hold

Landmændene deles op i to hold og i den første holdkonkurrence, skal der køres hurtigt og præcist med en kæmpe traktor. Det tabende hold mødes i en afgørende dyst, hvor de skal kæmpe individuelt mod hinanden. Her er det en fordel at have et godt tag på dyr, for den der er dårligst på tid til at føre en gris gennem en forhindringsbane, har tabt og er ude af konkurrencen.

Grønt hold: Jesper, Silkeborg, Karin, Tønder, Kim, Nordfyn, Nis, Vojens, Helle, Henne, Varde.

Blåt hold: Tommy, Dianalund, Tine, Ry, Kent, Grindsted, Jens, Bramming, Sofie, Horsens.