Abonnementsartikel

Fem år på tv-skærmen har kostet på privatlivets konto, siger "Bonderøvens" kæreste til Alt for damerne.

En million mennesker ser tv-programmet "Bonderøven" hver uge. Det enkle liv, som Frank Erichsen og hans familie lever på Kastaniegården har grebet danskerne, men succes'en har en pris. Især er Frank Erichsens kæreste, Theresa Maria Jessing forbløffet over folks frækhed.

    Theresa Maria Jessing siger til Alt for damerne, at det hænder, at folk på deres søndagstur kommer helt ind i køkkenhaven, fordi de lige vil høre, hvordan det går med valnøddepodningerne eller for at se, hvor store børnene er blevet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

   - Mange er velmenende og kommer for at give os gode råd om et gammelt håndværk eller en teknik, men langt de fleste er bare nysgerrige. Frank er god til at sige: "Ved du hvad, det er privat, det her...", men jeg bliver så forbløffet over folks frækhed, at jeg har svært ved at sige fra. Så jeg ender med at stå og være høflig, mens jeg undrer mig over, at folk ikke selv kan se, at de vader ind over vores grænser, siger Theresa Maria Jessing til Alt for damerne.

   Idéen bag både parrets bøger og tv-programmerne på DR er at få værdier som det gedigne håndværk, selvforsyning og bæredygtighed afmystificeret og forklaret.

   - Derimod handler det ikke om fanatisme, siger Theresa Maria Jessing. Og derfor ærgrer det hende, når folk bliver overraskede over, at det ældste barn går i deltidsbørnehave, eller at Frank bruger en traktor, når han pløjer.

   - Nogle synes, det er snyd og humbug. De tror, at vi viser ét foran kameraet og lever vores liv helt anderledes i hverdagen. Men vi lever, som man ser det på tv. Og fordi Frank har sået eller radrenset med hest, så betyder det ikke, at han aldrig bruger moderne teknik. Han gør jo netop en dyd ud af at sige, at det handler om at gøre alting lidt mere enkelt, ikke om at vende tilbage til stenalderen, og nogle gange fungerer det altså bedst at bruge en traktor, siger hun til bladet.

   DR vil gerne have familien mere ind over programmerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

   - Derfor er ungerne og jeg med. Men kun, når vi har lyst, og det falder naturligt, siger Theresa Maria Jessing til Alt for damerne.