I Produktivitetskommissionens netop fremlagte rapport er der et par anbefalinger til ændringer af energi- og klimapolitikken, som kan styrke produktiviteten i landet. Anbefalinger som kan komme dansk landbrug til gode.

Blandt andet hedder det i rapporten, at det er værd at undersøge:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Om den nuværende PSO-støtteordning med fordel kan omlægges, så finansieringen ikke påhviler forbrug af vedvarende energi, og så støtten indgår på de årlige finanslove på linje med andre offentlige udgifter og indtægter.

PSO-afgift pålægges alle danskeres elregning, og provenuet går til producenter af grøn energi.

Ifølge Landbrug & Fødevarer koster et dansk slagtesvin 15 kroner i PSO-afgift. Derfor glæder man sig her over anbefalingen:

- Vi skal stoppe med at binde danske virksomheder blylodder om benene i kapløbet med deres udenlandske konkurrenter. På en lang række områder har Danmark valgt at stramme kravene til virksomhederne væsentligt mere end i andre EU-lande. Man overimplementerer simpelthen EU's regler - ofte uden at vide, hvad det i øvrigt har af negative effekter på vækst og beskæftigelse. Vi bør i Danmark overveje nøje, om vi kan nøjes med at være to skridt og ikke 10 skridt foran de andre EU-lande, siger adm. direktør Søren Gade i en pressemeddelelse.

Han siger videre:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har grundlæggende brug for store reformer, som drastisk forbedrer forholdene for at drive virksomhed i Danmark. En del handler om afgiftslettelser på energiområdet, mens andre tiltag handler om bedre regler og regulering. Her ligger der rigtig meget "gratis" vækst at hente, hvis man fra det offentliges side vil lette sagsbehandlingen og ikke løbe foran alle andre EU-lande. De håndtag skal politikerne trække på, så vi sikrer velfærdssamfundet og indtæøgterne fra eksportvirksomhederne til det her land.