Abonnementsartikel

Den østrigske producent af frontlæsser kan i sæson 2014 tilbyde en frontlæsser til de mindre behov.

Den nye R-serie fra østrigske Hauer, er en helt ny frontlæsser, som henvender sig til det knap så store behov.

Læsserammen er knap så kraftigt konstrueret som den større VX-serie, men R-serien henvender sig også til de mindre traktorer fra 65 til 110 hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Selvom det er en billigere frontlæsser, så er der stadig et godt udsyn til frontredskabet fra kabinen og hydraulikrørføringen er også skjult under frontlæsser-rammen på læsseren, fortæller Martin Gjørtz, den ene indehaver af MO Implements, som importerer Hauer-frontlæssere til Danmark.

- Men ikke alle behov er lige store, og nu kan vi tilbyde en frontlæsser til det mindre behov end den super professionelle VX-serie, fastslår Martin Gjørtz.

I traktorfarver

MO Implements forventer, at frontlæsseren bliver fortrukkende til brugte traktorer, og der kan fås frontlæsser beslag til samtlige traktormærker og modeller, både nye modeller på markedet, men også ældre traktormodeller, som er udgået af produktion.

- Desuden kan vi leverer frontlæsseren i traktorfarver, ligesom VX-serien, fortæller Martin Gjørtz.

Den nye R-serie strækker sig over fire modeller og vejer fra 460 til 507 kg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maksimal løftehøjde går fra 3,39 meter til 3,98 meter og løftekapaciteten i fuld højde, 60 centimeter ude på pallegaflerne går fra 1,01 ton til 1,49 ton.

Frontlæsseren kan udstyres med både hurtigt skift af hydraulik tilkoblingen samt støddæmpning.

Nyt joystick

Til både VX-serien og R-serien præsenterer Hauer til sæson 2014 et nyt joystick. Hvis frontlæsseren ikke kobles over traktorens integrerede joystick, kan det nye ELC-Joystick monteres på højre armlæn på traktorens sæde.

Det nye joystick rummer hele syv knapper til indkobling af el-hydrauliske funktioner.