Lyt til artiklen:

Ny generation Hauer-frontlæssere

00:00
Hastighed: ???x
01:31

BORGEBY FÄLTDAGAR: MO Implement viser en nyhed på sin udstilling på Borgeby Fältdagar., Der er tale om en ny generation af en frontlæsser, som blev vist første gang på Agromek i 2016, men nu er kommet i en ny og opdateret version. Derfor har den fået navnet Hauer XB gen II.

- Vi viste den første gang på Agromek i 2016, men her viser vi anden generation, som blandt andet er med forbedret udsyn og centralsmøring, fortæller Martin Gjørtz, der er medindehaver af MO Implements, der repræsenterer Hauer i blandt andet Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Centralsmøringen er udformet, så smøringen foregår i forhold til forbruget, og desuden er det let at følge behovet for påfyldning, fordi beholderen til smæremidlet er gennemsigtig, så den aktuelle stand hele tiden kan aflæses. Og Martin Gjørtz nævner, at systemet består af kendte komponenter.

rich-media-2
Det er meget let at følge forbruget af smøremiddel, fordi beholderen er delvist gennemsigtig. Foto: Rasmus Dalsgaard.

Han fremhæver, at den nye XB gen II har integrerede cylindre i armen samt mekanisk parallelføring.

- De integrerede cylindre er en fordel, fordi det reducerer mængden af støv og skidt, som ellers let lægger sig på cylindrene under læssearbejde, siger Martin Gjørtz

rich-media-3
Når cylindrene er placeret inde i læssearmen, reduceres mængden af skidt, som lægger sig på cylindrene under læssearbejdet. Foto: Rasmus Dalsgaard.

Det hele kommer samlet og klargjort direkte fra fabrikken.

Martin Gjørtz nævner, at læsseren henvender sig til flere kundegrupper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Selvfølgelig er den oplagt til kvægbrug, men også maskinstationer og alle andre, der har brug for en frontlæsser, siger han og tilføjer, at den er bygget til at arbejde.