Lyt til artiklen:

Stoll udvider rækkevidden med teleskopfrontlæsser

00:00
Hastighed: ???x
01:23

Årets Awards Agritechnica er skudt i gang med én guldmedalje, og 17 sølvmedaljer. En af sølvmedaljerne går til tyske Stoll for deres nye teleskopfrontlæsser-koncept.

Konceptet, som foreløbigt er præsenteret med tegningerne her i artiklen, er designet til at være nemt at komme rundt med, og kan især være attraktiv for dem, hvor en normal frontlæsser kommer til kort, men hvor en teleskoplæsser ikke vil være økonomisk forsvarlig på bedriften.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Svingarmen på systemet er teleskopisk, mens der også vil være et led som kan udskydes i systemet. Det betyder at svingarmen kan forlænges med 70 centimeter, og helt op til en meter med det led, der kan udskydes. Desuden kan løftehøjden øges med op til halvanden meter.

Producenten peger selv på, at man også kan arbejde med niveauforskelle mellem traktor, og det areal man skal have læsseren på, uden at ændre hele læsserens position.

rich-media-2
Traktoren kan arbejde i niveauforskel med konceptet. Foto: Stoll.
rich-media-3
Løftehøjden kan øges en del i forbindelse med læsning eller flytning af også halmballer. Foto: Stoll.

Blandt de øvrige medaljetagere ved Awards Agritechnica fandt vi New Holland, der tog en guldmedalje for deres mejetærskerkoncept, som du kan læse mere om her:

Guld til New Holland

Se også:

Guld til New Holland

Steyr tog en sølvmedalje med sig for deres hybridtraktor, som Maskinbladet så tidligere på sommeren:

Steyr præsenterer første hybridtraktor

Se også:

Steyr præsenterer første hybridtraktor