Danske BioCover A/S er blandt de 25 deltagere, der stiller op i Nordic Cleantech Open i Sverige i dagene 8.-9. marts. 107 virksomheder ansøgte om at komme med, og de 25, som skal deltage i den venskabelige, men seriøse dyst på miljøteknologi, er udtaget af en international jury.

Skaberen af BioCover A/S, Morten Toft fra BioCover forklarer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har udviklet to nye produkter under vores SyreN brand, nemlig SyreN+ og SyreN Crystal. I kombination med SyreN, kan systemet nu eliminere ammoniakemission, reducere nedsivning af kvælstof til vandmiljøet og justere både mængden af kvælstof i gylle og mængden af fosfor i gylle. Således anvendes kun den mængde næringsstoffer som afgrøden har behov for. Vi kalder det for designer-gylle, siger Morten Toft.

Som et nyt og spændende område, kan SyreN Crystal også bruges i rensningsanlæg til at fælde fosfor som struvit, der umiddelbart kan omsættes til en værdifuld flydende NPKS gødning med samme gødningsværdi som mineralsk alternativ.

- SyreN systemets potentiale er enormt. Og når vi nu breder os ud over landbruget, er vi på ukendt grund. Det er igennem deltagelse i Nordic Cleantech Open vores håb, at finde et firma eller et konsortium, der vil være med til at løfte opgaven internationalt og i nye sammenhænge. Igennem Nordic Cleantech Open, har vi mulighed for at præsentere vores teknologi i et internationalt forum, hvor næste trin forhåbentlig bliver deltagelse blandt de 10 bedste i Paris til april, siger Morten Toft.