Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Opret gratis profil

Syretrip er ikke det værste vi har

5. apr. 2023 | Indrykket af Nutrimin

Når vi kommer rundt til landmænd og snakker foder og organiske syrer, så er alle fint klar over, at syre gør grisene noget godt.

Del artiklen:

Når vi kommer rundt til landmænd og snakker foder og organiske syrer, så er alle fint klar over, at syre gør grisene noget godt.


Handelsnavne, som IKKE lige siger så meget

Desværre er det det en smule mere kompliceret. De organiske syrer til vores grise har det nemlig lidt lige som de værnemidler vi bruger i vores afgrøder. Syrerne har handelsnavne, som IKKE lige siger så meget om, hvilke aktivstoffer vi tilfører med syren.


Vi opnår en cocktail effekt

Dykker vi lidt ned i materien kan vi nemlig ræsonnere, at som det er med de aktive stoffer i vores værnemidler til marken således også med syrerne til vores grise. Vi har oftest med mix af aktivstoffer at gøre, og vi opnår en cocktail effekt ved at blande forskellige aktivstoffer. En cocktail der skal vælges ud fra de udfordringer, vi har i et givent produktionssystem på et givent tidspunkt.


Investering i hjælpestoffer

Det er således ekstrem vigtigt, at vi sætter os ind i og så nøjagtigt som muligt afdækker, hvilke behov og udfordringer vi aktuelt oplever. Samtidig giver det også mening at være afklaret omkring, hvor mange penge og ressourcer vi vil investere i disse hjælpestoffer.


Her hos os har vi en hel del syrer, så vi har lavet en lille oversigt til hjælp:

Nutri Basic Acid + / Myresyre

 • Nutri Basic Acid + indeholder 77 % myresyre, som er en stærkt PH-nedsættende syre med en særdeles god antibakteriel effekt.
 • Nutri Basic Acid + indeholder desuden monobutyrin, glycerider af smørsyre og glycerol som sammen med myresyren har en stærkt konserverende effekt på vådfoder.

Nutri Duo Acid + / Myresyre-propionsyre

 • Nutri Duo Acid + er primært myresyre og propionsyre i forholdet 80/20, stærkt PH-nedsættende med dokumenteret antibakteriel effekt overfor salmonella og andre uønskede bakterier.
 • Nutri Duo Acid + er konserverende, forebygger uønsket fermentering og holder biofilm nede i vandsystemet. Det indeholder desuden glycerol og glycerider af smørsyre.

Selko RSD / Myreyre-propionsyre-sorbinsyre

 • Selko-RSD er primært sorbinsyre, myresyre og propionsyre specielt sammensat til at kontrollere mikroorganismer så som gær, skimmelsvamp og Enterobakterier i vådfoder og biprodukter
 • Selko-RSD konserverer og beskytter foderets ernæringsværdi og holdbarhed i længere tid, samtidig med sorbinsyren giver øget ædelyst.

Selko BE +

 • Selko BE + er specielt udviklet til vådfodersystemer, hvor den virker stærkt konserverende, forebygger uønsket fermentering og har dokumenteret antibakteriel effekt overfor såvel salmonella som andre uønskede bakterier (hæmmende for såvel gramnegative som grampositive bakterier).
 • Selko BE + indeholder sorbinsyre, myresyre, natriumformiat, eddikesyre, propionsyre, aromastoffer og benzoesyre.

Selko pH E

 • Selko pH E indeholder myresyre, natriumformiat, eddikesyre, propionsyre, aromastoffer og benzoesyre, som har dokumenteret antibakteriel effekt overfor såvel salmonella som andre uønskede bakterier.
 • Selko pH E er specielt velegnet som tilsætning til drikkevandet, hvor den giver øget drikkelyst hos såvel fravænnede grise som søer.

Nutri Novo Liquid

 • Nutri Novo Liquid indeholder et mix af monoglycerider, medium- og kortkædede fedtsyrer og myresyre med stærk antibakteriel effekt helt ud i bagerste del af mave-tarmsystemet
 • Nutri Novo Liquid er velsmagende, har en behagelig aroma og virker overfor såvel gramnegative som grampositive bakterier, som f.eks. clostridier, salmonella og E. Coli. Markedets absolut mest effektive cocktail.


Der findes selvfølgelig et hav af forskellige syrer og kombinationer udover de nævnte. Her bør måske nævnes benzoesyre som kun findes i sin rene form som tørsyre. Benzoesyren har en veldokumenteret og bred effekt og meget brugt, hvor uheldig fermentering er en udfordring.


Giv et kald til os for en snak om syrer


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter