Lyt til artiklen:

Prisvinder vinder først, når landmanden begynder at stille krav

00:00
Hastighed: ???x
01:43

Abonnementsartikel

Biocover Data leverer med sin spildindikator e-missioN præcis den gylleteknologi, som hverken landmænd, maskinstationer, producenter eller politikere vil have. Endnu.

Glæden over at få tildelt en pris for sit arbejde bliver man aldrig træt af. Det gælder også hos familien bag Biocover Data, der efterhånden har en del gyldne plaketter hængene på væggen hjemme på kontoret.

Morten Toft, der har brugt over ti år på at udvikle teknologi til forsurring af gylle, ph-måling af gylle og nu spildindikatoren e-missioN, er stolt over, at produktet modtager prisen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men han forventer ikke, at produktet bliver nogen særligt indbringende forretning i de kommende år.

- Vi har i mange år efterspurgt de rammeaftaler, der med krav om dokumentation af kvælstoftildelingen, vil skabe efterspørgsel på vores teknologi, fortæller Morten Toft, der for nylig er trådt ud af driften i Biocover Data og nu arbejder som forretningsudvikler hos Stiesdal.

Det er hans ene søn Casper Toft Sørensen, der står for den daglige drift i Biocover Data, mens den anden, Christian Toft Madsen, til daglig arbejder for Farmdroid.

Dokumentation bliver afgørende

Fokus for Biocover Data er nu at bearbejde slutbrugerne.

Slutbrugerne, altså landmændene, der skal stå til regnskab for den aktuelle tildeling af kvælstof. Men måske også snart for den C02, der frigives ved tildelingen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Umiddelbart vurderer Morten Toft, at omkring 10 procent af landbrugerne på nuværende tidspunkt vil være interesserede i at investere i og at anvende teknologien.

- Men på et tidspunkt, så vil landmændene begynde at stille krav. Dokumentation bliver altafgørende, og den kan vi levere, siger Morten Toft.

Stjernemodtager: Kunderne vil hade os nu men takke os senere

Se også:

Stjernemodtager: Kunderne vil hade os nu men takke os senere