Med den nye SPW "High Capacity" serie går Kuhn nu målrettet efter de store besætninger, som har brug for store, selvkørende fodervogne med en ordentlig kapacitet. Nyheden, der forleden blev vist frem for pressen på fabrikken i Saverne, er en af de nyheder, som den franske maskingigant bringer med til Agritechnica 2013 i Hannover i november.

Den nye, store serie, som har et volumen på 19, 22 eller 25 kubikmeter, er et supplement til Compact versionerne, der fås med rumindhold på 14, 16 og 18 kubikmeter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge producenten er nyheden, der også fås i en version med firehjulsstyring, tiltænkt de store ejendomme, hvor fodervognen dagligt skal tilbagelægge store afstande mellem de forskellige produktionssteder, ligesom den også er velegnet til store kooperativer. Den er lige velegnet, hvad enten det drejer sig om hø, halm eller ensilage.

Motoren til det europæiske marked er en Iveco Stage 3B motor med 247 hestekræfter. På andre markeder findes en version med 200 hestekræfter.

Vognen har en stor læssekapacitet på grund af det kraftige fræserhoved, motorens effekt og en arbejdsbredde på hele 210 centimeter.