Abonnementsartikel

På kvægbedriften Tvingbro har græshøsten drillet " og det er blevet til et begrænset udbytte

Mælkeproducent Mette Tving Andersen konstaterer, at det har været en dejlig solrig og varm sommer for folk på ferie, men lige tør og varm nok for køer og marker.

- Første slæt græs kom rigtig godt fra start, men druknede i regn, da vi nåede det optimale høsttidspunkt. Det blev derfor høstet en uge for sent, hvilket resulterede i en alt for tung fordøjelighed på 1,3 kg tørstof pr. foderenhed. Anden slæt fik ingen regn og var meget længe om at komme i gang, fortæller Mette Tving Andersen, der driver en kvægbedrift sammen med sin far ved Præstø på Sydsjælland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores strategi har de senere år været slæt hver fjerde uge, men da vi nåede slættidspunktet for anden slæt, druknede det igen i regn og endte på fem uger. Da vi mente, at tredje slæt bestemt ville komme til at fylde mere, wrappede vi anden slæt, så tredje slæt kunne komme i silo, men sådan er det ikke gået, konkluderer Mette Tving Andersen.

Skuffende tredje slæt

Tredje slæt blev nemlig taget sidst i august og gav kun tre baller pr. hektar.

Blanding nr. 45 har derfor formentlig set sine sidste dage på Tvingbro. Hvis marken skal give et fornuftigt udbytte, skal den ifølge Mette Tving Andersen lægges om hvert andet år, da kløveren tager overhånd og kvæler græsset allerede på en andenårs-mark.

- En græsmark skal kunne tåle at stå en uge for længe, hvis vejret driller. Og vinterfast er blanding 45 slet ikke, konstaterer Mette Tving Andersen.

Læs mere om dagligdagen på Tvingbro i det nyeste nummer af Bovilogisk, der udkommer fredag den 20. september.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har du abonnement på bladet, kan artiklen ligeledes læses på www.bovilogisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 7620 7970.