Abonnementsartikel

Ikke mange malkekøer får tildelt hø. Høet er blevet udkonkurreret af ensilage, selvom det ifølge Thorkild Nissen, Økologisk Landsforening, sagtens kan lade sig gøre at lave hø, som vil have en positiv indvirkning på produktionen.  

Med den rette timing, de rigtige maskiner og den rigtige håndtering kan det hvert år lade sig gøre at tørre hø direkte på marken - også i større stil. Det påpeger Thorkild Nissen, kvægbrugskonsulent, Økologisk Landsforening, i den nyeste udgave af Bovilogisk, der udkommer den 21. juni.

- Men hø er et gammelt håndværk, som igennem de seneste 50 år gradvist er blevet fortrængt af ensilage. Dette er sket, fordi ensilering ikke er helt så afhængig af vejrlig, lettere lader sig praktisere i stordrift, ikke behøver være under tag og er lettere at bjærge i en ensartet letfordøjelig kvalitet, fortæller Thorkild Nissen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men han lægger vægt på, at både malkekøer og kalve kvitterer for at få velbjærget hø i foderplanen - der er nemlig mere sukker, højere proteinindhold, mere struktur, flere smagsstoffer og bedre pH-værdi end i ensilage.

Læs mere om Thorkild Nissens anbefalinger til, hvordan man får lavet godt hø i det nyeste nummer af Bovilogisk, der udkommer fredag den 21. juni.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen ligeledes læses på www.bovilogisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 7620 7970.