Når der sker uheld i trafikken, er det ofte alvorlige ulykker med dræbte og/eller svært tilskadekomne.

Hvorfor disse ulykker sker, er der meget lidt viden om, og man ved derfor heller ikke, hvor der skal sættes ind for at forebygge dem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Havarikommissionen for Vejtrafikulykker (HVU) er gået i gang med en undersøgelse af trafikulykker med traktorer og motorredskaber, for at få klargjort mulighederne for at hindre fremtidige uheld.  

- Det er vigtigt at få gjort noget ved disse ulykker, som måske ikke er så hyppige, men som kan have meget alvorlige konsekvenser. I forhold til, hvor få kilometer disse køretøjer kører på vejene, sker der for mange af denne slags ulykker, udtaler transportminister Henrik Dam Kristensen.

I undersøgelsen vil der blandt andet blive set nærmere på køretøjernes betydning for ulykkerne. For eksempel i forhold til bremseevne, afmærkning af køretøjerne og udsyn.

Gennem årene er køretøjerne blevet større og større, hvilket kan medvirke til, at der sker flere eller mere alvorlige ulykker. Der vil også blive set nærmere på hastighedens betydning, på vejens udformning og på trafikanternes rolle. De implicerede i ulykkerne vil således blive interviewet omkring situationen.