Abonnementsartikel

Landboforenings-toppen fra Region Midtjylland har været til møde med erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen.

Vestjysk Landboforenings formand og næstformand er blandt dem, der har haft et timelangt møde med erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF), hvor de fortalte om de muligheder og udfordringer, der er ved produktionen i øjeblikket.

Det var landbrugsorganisationerne i Region Midtjylland, der havde arrangeret mødet med Annette Vilhelmsen, og alle formændene fik lejlighed til at fortælle Annette Vilhelmsen om både vækstpotentialer og de barrierer for vækst, som betyder, at erhvervet har svært ved at vokse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

En modtager er nemt

Næstformanden i Vestjysk Landboforening, H.C. Tylvad, er en af dem, der mærker barrieren. Han har i flere år eksporteret 32.000 smågrise årligt til én svineproducent i Tyskland. - Fordelen ved samarbejdet med den tyske kollega er, at han aftager alle grise. I Danmark skulle grisene fordeles ud på fem-seks gårde, siger H.C. Tylvad til Vestjysk Landboforenings hjemmeside vjl.dk.

Huller i mobilnettet

Også problemet med mobilhuller i Vestjylland var på tapetet. Landboforeningsformand Søren Christensen redegjorde for de konsekvenser, mange bedrifter har med manglende mobildækning.

- Dyreregistrering over nettet giver daglige frustrationer, når der skal indberettes til myndighederne. Ligeledes medfører den manglende dækning store gener i malkestaldene, og på markerne, siger Søren Christensen.

Han forklarer, at en stor del af den moderne maskinteknik i landbruget er baseret på at meddele fejl og uregelmæssigheder til landmændene via sms beskeder.

- Det er for eksempel ødelæggende for produktionen, hvis en sms-besked om stop i malkerobotten først modtages flere timer for sent – eller slet ikke, understreger han.