Der sker noget, når landmand Martin Merrild bliver til formand Martin Merrild. I hvert fald i forhold til kontakten med det øvrige landbrugserhverv. Det sagde Martin Merrild efter endnu et af sine mange køkkenbordsmøder med en landboforeningsformand.

Møder, han har prioriteret siden sit valg i november for at knytte tættere bånd til baglandet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Uhøjtidelig struktur

Martin Merrild mener, at hans formandstitel har gjort folk blufærdige og beskedne.

- Jeg vil have, at folk ringer til mig. Jeg er fuldkommen afhængig af kontakten til mit bagland, derfor skal vi skabe en uhøjtidelig struktur, hvor vi kender hinanden godt, sagde Martin Merrild efter et køkkenbordsmøde med Søren Christensen, der er formand for Vestjysk Landboforening.

Martin Merrild blev budt på hjemmefremstillet porsesnaps og oksespegepølse under det tre timer lange møde, men først var han rundt på det økologiske kødkvægsbedrift.

Medlemmerne bestemmer

Landbrug & Fødevarers formand erkendte ærligt, at køkkenbordssamtalerne rundt i landet er organisationens charmeoffensiv overfor de lokale formænd.

- Vi har haft et image om, at landmændene har haft svært ved at se deres holdninger komme til udtryk gennem Axelborg. I stedet har de set sig selv i en ny og smart kampagne. Der skal ikke herske tvivl om, at det er medlemmerne, der beslutter det politiske liv på Axelborg, pointerede Martin Merrild.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vestjysk respekt

Det vækker respekt hos formanden for Vestjysk Landboforening, Søren Christensen.

- Jeg har stor respekt for den måde Martin Merrild arbejder på. Jeg oplever, at han har forståelse for, hvad vi slås med lokalt, siger Søren Christensen i en pressemeddelelse.