Abonnementsartikel

Samson Agros nye familie af store og teknisk forfinede møgspredere sigter mest mod udlandet. Men også danske forhandlere er interesserede i nyheden.

Viborg-virksomheden Samson Agros ambitioner rækker langt ud over Danmarks grænser. Det er producentens seneste nyhed et slående bevis på - en ny familie af møgspredere, som i praksis har et mindre marked i Danmark, hvor landbruget mest satser på gylle.

Samson havde i går inviteret de danske forhandlere til at se nærmere på de nye SPE/B spredere, som byder på flere fornyelser og teknisk forfinelse i forhold til de første SPE/B spredere, som blev præsenteret på  AgriTechnia i 2011. De nye spredere kommer stadig både i en enkeltakslet og en boogie-udgave og byder blandt andet på både en forbedret spreder, kraftigere drivline og en nykonstrueret gearkasse, som udviklingsingeniør Anders Bentzen fortalte om under arrangementet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Alt er nu dimensioneret til spidsbelastninger, også når der sker noget uforudset, sagde Anders Bentzen om nyheden, der fås med både 12 meters og 24 meters spredeudstyr.

Adm. direktør Lars Henriksen kom ind på ambitionerne for den nye spreder:

- Vi ved godt, at markedet i Danmark er lille, men vi har til gengæld store forventninger til afsætningen i Rusland og Frankrig, sagde Lars Henriksen.

Læs mere om de nye spredere i den næste udgave af Maskinbladet 22. februar.