Abonnementsartikel

Ny gyllevogn fra Samson benytter en kombination af vakuum og centrifugalpumper. Vognen og en ny serie af møgspredere får premiere på Agritechnica

PGV er på banen. Samson lancerer på Agritechnica en ny gyllevogn, der benytter en kombination af vakuum og centrifugalpumper.

Grundprincippet bygger stadig på den velkendte PG gyllevogn, men der er foretaget en del ændringer på den nye PGV.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Undervognen stammer fra PG-serien, men tanken er forstærket væsentligt med en række buede endegavle, der er med til at gøre tanken stærkere, når vi skal suge vakuum i den, fortæller Allan Pedersen, projektansvarlig hos Samson for lanceringen af den nye model.

- Det unikke ved vognen er selvfølgelig dens alsidighed. Man kan læsse vognen traditionelt med læssekranen, men den påbyggede andok-arm er en anden mulighed at læsse vognen på. Som en tredje mulighed kan der kobles en slange direkte på siden af vognen, hvor den læsser med vakuum, fortsætter Allan Pedersen.

En af ideerne, i at den nye vogn nu kan suge vakuum, er, at chaufføren skal kunne suge gyllen op til centrifugalpumpen i eksempelvis andok-armen, da disse centrifugalpumper ikke selv kan suge gyllen an. Når vakuum-pumpen har suget gyllen op, kan vognen læsse med både vakuum og centrifugalpumpen, hvis chaufføren ønsker det.

Vognen kommer i to forskellige størrelser på henholdsvis 20 og 25 kubikmeter. Den mindste model har to aksler, mens den større PGV25 har tre aksler. På Agritechnica viser Samson den mindste af de to nye modeller.

Modulopbyggede spredere i otte versioner

Sammen med lanceringen af den nye gyllevogn viser Samson også en opdateret serie nye møgspredere. SPE/B hedder serien, og ifølge virksomheden bringer den det bedste fra tidligere vogne samtidig med, at den alt efter valg af udstyr er i stand til at sprede alle organiske materialer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye spreder fås i to modeller på henholdsvis 17 eller 21 kubikmeter med enkelt eller bogieaksel.

- Vi har set, hvordan landmændene i stigende grad kræver særligt udstyr og maskiner, der matcher deres voksende forretning. De har brug for høj kvalitet, robuste maskiner, der er skræddersyet til at passe deres behov, siger salgs- og marketingdirektør Martin Schousboe og fortsætter

- SPE/B-sprederen har talrige funktioner, der er nemme at betjene. På grund af dens modulære opbygning, kan den bygges til otte forskellige spredere, hvilket sikrer stordrift i produktion hos Samson og dermed konkurrencedygtige priser til kunderne.