Lyt til artiklen:

Samson og Pichon gyllevogne og møgspredere opnår EU-typegodkendelse

00:00
Hastighed: ???x
02:21

Som en af de første producenter af gyllevogne og spredere har Samson Group opnå EU-typegodkendelse. Med godkendelsen er koncernens køretøjer nu godkendt til brug på offentlig vej i EU-medlemslandene.

Det betyder, at køretøjerne fra nu af bliver leveret med et juridisk dokument, et "overensstemmelsescertifikat" (COC), som erstatter den lokale certificering af køretøjerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Sikkerheden i forbindelse med betjening af landbrugsmaskiner på offentlig vej har været genstand for debat i årevis, og vi har haft omfattende fokus på trafiksikkerheden i flere år og således eksempelvis udstyret vores køretøjer med tokredsbremsesystemer. Med EU-typegodkendelsen kan vi nu officielt dokumentere over for kunder og myndigheder, at Samson- og Pichon-køretøjer ikke bare er designet til specifikke, specialiserede opgaver i marken, men også til sikker brug på vejnettet, siger Niels Hagemann Haubjerg, der er head of product management & academy hos Samson Group i en pressemeddelelse.

Samson kommer med slæbeskærsbom-serie

Se også:

Samson kommer med slæbeskærsbom-serie

Fordelene ved EU-godkendelsen er for det første en række praktiske sikkerhedsforanstaltninger, herunder maksimale akseltryk, hjulstørrelsesinterval, prodsøjestøttetryk og en bagende, der er dimensioneret til at minimere skader i tilfælde af en kollision.

rich-media-3
Samson- og Pichon-køretøjer har fået ny EU-typegodkendelse. Foto: Samson Agro

For det andet muliggør EU-typegodkendelsen også uproblematiske gensalgsmuligheder i alle europæiske lande.

- Vi ser i høj grad frem til at kunne tilbyde denne mulighed til nye og eksisterende kunder. Efterspørgslen er der, og nu kan vi levere, siger Niels Hagemann Haubjerg.

Den nye godkendelse gælder Samson- og Pichon-køretøjer med transportaksel (delvist ophængte maskiner). Køretøjer uden transportaksel (ophængte maskiner) er fortsat underlagt nationale godkendelseskrav.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-5
En ny oprettet bremsestander på fabrikken, betyder også at alt der fremadrettet kommer ud af døren hos Samson på hjul, har været igennem og godkendt. Foto: Esben Henneberg.

- Det er en ekstra arbejdesgang vi sætter efter vores vogne, men det opretter også kvalitet af vores produkt. At vi har dokumentation på at det vi sender ud til kunderne er i orden, ud over vores egen kvalitetskontrol vi altid har haft, siger Niels Hagemann Haubjerg.

Samson løfter sløret for nye optioner på US og Flex II

Se også:

Samson løfter sløret for nye optioner på US og Flex II